اولین کنگره توسعه و توانمندسازی صنایع و شهرک های صنعتی
به نام پروردگار صانع
با رویکرد نقش توانمندسازی کارآفرینان مولد در رشد اقتصادی
مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما
۴ دی ۱۴۰۲
آرمان خالقی – عضو هیات مدیره و قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران
به عنوان اولین نکته آغازین صحبت علاقمند متذکر شوم که هر وقت ما خودمان مدیریت زمان را آموختیم، نظم را آموختیم، آن وقت است که میتوانیم به افراد دیگر بگوییم چه کاری را انجام دهند یا خیر!
متاسفانه افراد مستند نویسی نیستیم، اقدامات و برنامه ها را مکتوب نمیکنیم، کارهایمان را گزارش نمیدهیم، آن چیزی راکه مینویسیم انجام نمیدهیم، آن چه را که انجام میدهیم نمی نویسیم، خاطراتمان را مکتوب نمی کنیم، به فرد دیگری انتقال نمیدهیم. این گونه میشود که واحد های صنعتیمان هم واحد هایی تجربی میشوند و دانش و علم مدیریت بنگاهها را نمی توانیم تثبیت و ماندگار کنیم.
اما چند موضوع است که در ارتباط با شهرک های صنعتی به آنها بپردازیم. به عنوان اولین موضوع خبری مبنی بر صدور حکم ابطال داوری مندرج در قراردادهای شهرک های صنعتی توسط مرجع قضایی است. در این مورد هم شاکی و هم قاضی خود شهرک های صنعتی بودند!
ما به عنوان یک تشکل مدت هاست که پیگیری های لازم را انجام دادیم ولی متاسفانه علیرغم مذاکرات، اقدامی صورت نگرفت تا این که به حکم قضایی به انجام رسید.
در مورد هزینه های تعمیر و نگهداری شهرک های صنعتی، یک گلایه سنگین دارم از دوستان مجلس؛ به محضر مجلس برای افزودن به قانون برنامه هفتم پیشنهاد دادیم و چند بار در کمیسیون تلفیق مجلس مطرح شد ولی متاسفانه بارها رد شد و از دستور کار خارج شد.
سهم شهرک ها از عوارض شهرداری که در گذشته وجود داشت با لابی شوراهای شهر و شهرداری ها در اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده حذف و به سهم درآمدی شهرداری ها اضافه شد. این در حالی است که زیرساخت های شهرک های صنعتی در حال فرسوده شدن و از بین رفتن هستند و نهایتا تا چند سال دیگر دوام بیاورند! چه شخصی باید از آنها نگهداری کند؟ شهرداری ها هزینه را دریافت میکند ولی خدمتی به شهرک صنعتی ارائه نمیکنند!
باید ببینیم شهرک های صنعتی را به چه منظور ایجاد کرده ایم . آیا شهرکها توانایی دارند که زادگاه و خاستگاه واحد های صنعتی بزرگ در کشور باشند؟ چگونه پیشران ها را به یکدیگر متصل کنیم که واحد های کوچک و متوسط در شهرک های صنعتی همانند لوکوموتیو در جلو قرار بگیرند و دیگران را پشت خود حمل کنند و بکشند!
چگونه میتوانیم زنجیره ارزش را در شهرک های صنعتی شکل دهیم؟ چه کسی می خواهد این مهم را فرماندهی کند، مدل بدهد و برایش سند تدوین کند؟
متاسفانه ما هنوز هم سندی برای چشم انداز توسعه اقتصادی کشور نداریم! این چشم انداز را چه کسی باید تدوین نماید؟ متاسفانه بخش خصوصی و تشکل هایش را در بخش های سیاست ساز دولتی نمی بینیم. اگر کسی سند توسعه اقتصادی کشور را مشاهده کرده است لطفا دیگران را هم در جریان بگذارد!
بهمن ماه امسال دومین سالی است که از تاکید و دستور مقام معظم رهبری به دولت محترم جهت تهیه سند توسعه اقتصادی می گذرد. هر چند دولت فردای صدور دستور ایشان بیانیه ای برای آغاز تحقق این امر صادر کرد ولی تا به امروز سند مذکور تدوین نشده است!
با این اوصاف چگونه میخواهیم اثبات کنیم که ما در مسیر سیاست های کلان کشور هستیم ، که واقعا نیستیم؟
معتقدم کارهای ترویجی مناسبی برای شناساندن سیاست های حمایتی انجام نداده ایم. ما قرار است بر روی بحث توانمند ساز واحد های مستقر در شهرک ها و صنایع کوچکمان چه سیاست هایی را داشته باشیم؟
بودجه داریم، برنامه داریم، به آموزش نیاز داریم ولی متاسفانه گویی کسی به هیچ وجه اهمیتی قائل نیست.
همه میگویند ناترازی انرژی (یعنی کمبود انرژی، کمبود برق و گاز) وجود دارد و البته پیش از همه برای قطع شبکه انتقال انرژی به سراغ بخش صنعت و در اصل شهرک های صنعتی که مرکز تجمع واحدهای صنعتی است میروند. چه کسی برای حل این موضوع میخواهد فکر کند؟ برای جبران این ناترازی چه برنامه ای را تدارک دیده ایم؟ اگر هم نیروگاهی توسط بخش خصوصی تاسیس شود، گاز و زمین مورد نیاز تحویل نمی شود!
من آرمان خالقی، قائم مقام دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت هستم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
در گفتگوی شفقنا با آرمان خالقی مطرح شد : روابط عمومی در تشکل های مردم نهاد نقشی حیاتی دارد – شفقنا 1403/09/26
(فیلم) دلیل موافقان تعطیلی پنجشنبهها، افزایش نرخ باروری است! – فراز دیلی 1403/02/22
گفتگوی تلفنی برنامه ی نمودار – رادیو ایران 1403/02/18
مصاحبه با شبکه ی «بالاتر» در خصوص تعطیلی روزهای هفته – اردیبهشت 1403
اجرا نشدن ماده 24 قانون بهبود محیط کسبوکار، ترک فعل است – اتاق ایران آنلاین 1402/11/25
تمامی حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به مهندس آرمان خالقی می باشد و هرگونه نشر مطالب آن آزاد و منوط به ذکر مرجع است.