در هماندیشی فعالان بخشخصوصی و مقامات دولتی مطرح شد
متر جدید برای سنجش کسبوکار
دنیایاقتصاد : اعضای کمیسیون «بهبود محیط کسبوکار و رفع موانع تولید» اتاق بازرگانی تهران در هفتمین گردهمایی خود الزامات ارتقای جایگاه ایران در شاخص جدید بانک جهانی را برای ارزیابی محیط کسبوکار که بهعنوان آمادگی کسبوکار تدوین و اجرایی شدهاست، مورد بررسی قرار دادند. ایران در مرحله سوم از سال۲۰۲۶ وارد ارزیابی این شاخص و رتبهبندی آن میشود.
بهبود رتبه ایران مستلزم اراده ملی است
آرمان خالقی، نایبرئیس کمیسیون بهبود محیط کسبوکار، گفت: وزارت اقتصاد موظف شدهاست که جایگاه ایران را در فضای کسبوکار بهبود بدهد اما بهنظر میرسد برای موفقیت در این زمینه باید اراده ملی شکل بگیرد. البته ما چشمانداز و برنامه بلندمدتی در این زمینه ترسیم نکردهایم و اگر میخواهیم این پروژه به نتیجه برسد باید در مجلس شورایاسلامی مصوب شود، در غیراینصورت این مهم در حد تعارف باقی خواهد ماند. این فعال اقتصادی ادامه داد: قانون تجارت بیش از ۱۸ سالاست که در مجلس، در دست بررسی است و همچنان تعیینتکلیف نشده.
اگر ۳ سالفرصت داریم که مشکلات را برای ارتقای جایگاه ایران در محیط کسبوکار حل کنیم باید برای آن یک برنامه راهبردی تهیه کنیم. در پایان این جلسه، طبیبی معاون مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسبوکار وزارت اقتصاد در جمعبندی مباحث توضیح داد: در گام اول باید یک کارگروه متشکل از سازمانهایی که درگیر فرآیند بهبود فضای کسبوکار هستند تشکیل شود و این کارگروه باید به ۱۱۱ پرسش بانک جهانی پاسخ بدهند. تاکید دارم که بانک جهانی چارچوب خود را دارد و اگر در چارچوب آنها سخن بگوییم، پذیرفته خواهیم شد؛ در این صورت میتوان سیاستگذار و قانونگذار را نیز مجاب به اصلاح کرد.